Van dit type zijn in het oorspronkelijke plan van Duiker en Bijvoet 14 stuks gerealiseerd. Na de oorlog zijn er slechts 6 overgebleven (de nummers 1 t/m 5 en 13).

Noordwijkselaan 8

Ongetwijfeld het meest originele en best bewaarde deel van de 2-kapper van Duiker en Bijvoet in Kijkduin is de Noordwijkselaan 8 (plattegrond nr. 3). Deze woning is zowel van buiten als van binnen praktisch ongewijzigd gebleven. In het boek over de architect Duiker in Den Haag wordt deze woning ook uitvoerig beschreven en de toenmalige bewoonster, mevrouw Claus, aan het woord gelaten.
Van deze woning is ook een prachtig fotoalbum te bekijken.

Ook de Duinlaan 149-151 (plattegrond nr. 4) is als geheel in vrijwel originele staat. Verder is de Westkapellelaan 228-230 (voorheen Scheveningschelaan 109-111, plattegrond nr. 13) recentelijk volledig gerestaureerd en gemoderniseerd, maar wel in de oorspronkelijke stijl. Dat kan helaas niet gezegd worden van de Meer en Boslaan 104-106, die in de loop der jaren zeer ingrijpend verbouwd zijn, waarbij veel van de originele stijlelementen verloren zijn gegaan.

Hieronder de plattegrond met de oorspronkelijke locaties en de adressen en foto's.

Kijkduin-plattegrond-Duiker-woningen