Bella Vista - uit het familiealbum van Mandy Evertsen

Oud-Kijkduiners kennen ongetwijfeld Restaurant 'Bella Vista', op de hoek van de Kijkduinsestraat en Duinlaan in Kijkduin. Op exact dezelfde plek waar vóór de oorlog het eerder beschreven Hotel-café-restaurant "Het Hilletje" stond (lees hier het verhaal over Het Hilletje:  Strange going-ons ).

Kort na de oorlog bouwde Marcelis (Celis) Evertsen, samen met zijn vrouw Alida (Ali) Evertsen-Leenders hier een poffertjes-annex wafelsalon, later nog uitgebreid met een Hollands en Indisch restaurant.

Kleindochter Mandy Evertsen, woonachtig in Kijkduin aan de Scheveningselaan 152, stuurde mij mooie foto's uit het familiealbum en een persoonlijk bijschrift, die ik hier mocht delen:

"Mijn opa en oma staan op de foto's, gemaakt op het terras. Mijn oma is heel jong al overleden. Mijn opa is toen hertrouwd met een Indische vrouw, Nel(leke) Lubeck, die later ook in Bella Vista ging werken. Zij staat op de kleurenfoto poedersuiker te strooien op de bestellingen. Op de andere kleurenfoto staat mijn vader Cees Evertsen bij de poffertjesplaat. Mijn vader ging in zijn lagere schooljaren naar een internaat in Amersfoort, St. Louis. Alleen in de vakanties kwam hij naar huis. Hij was de jongste en had nog 2 oudere zussen, Joke en Clara, die beiden nog leven. Rond 1968 is Bella Vista verkocht en kort daarna gesloopt voor de aanleg van de Machiel Vrijenhoeklaan. Mijn vader is 5 jaar geleden helaas overleden. Ik mis hem nog elke dag."

 

Een foto uit het Vrije Volk van 21 mei 1968, geplaatst bij een artikel "Bella Vista moet verdwijnen" naar aanleiding van de onvermijdelijke sloop in verband met de aanleg van de Machiel Vrijenhoeklaan.