De Noordwijkselaan 8 - Een kijkje in het fotoalbum

Tijdens de laatste lezing in Kijkduin, kreeg ik van Hanny Claus een fotoalbum in handen gedrukt, met foto's van haar geboortehuis aan de Noordwijkselaan 8. Door velen gezien als de meest originele Duiker&Bijvoet-villa in Kijkduin. Hier woonde Hanny tot haar trouwen in 1961, haar moeder heeft hier tot haar overlijden in 2006 gewoond. Prachtig om te zien zijn de originele details van het interieur en de meubels.

Hanny woont weer in Kijkduin. In haar flat met uitzicht op de Kijkduinsestraat, waar zij sinds 2017 woont, komen dagelijks de herinneringen van vroeger naar boven. Dat je na zoveel jaren tot de oudste, geboren en getogen inwoonster van Kijkduin behoort, mag best uniek worden genoemd.

Uit de vele gesprekken met Hanny zijn talloze verhalen en herinneringen over het leven op Kijkduin naar boven gekomen. De mooiste, meest bijzondere zijn hier vastgelegd in haar levensverhaal: Een huis kopen op Kijkduin? Jullie zijn hartstikke gek!

Bekijk hier het online fotoalbum van Hanny Claus

Villa uit de jaren '20

Een mooi artikel over de Noordwijkselaan 8, kreeg ik laatst van de oudere zus van Hanny Claus, Willy. 'Een villa uit de jaren '20', uit Villa d'Art, gepubliceerd in 2000. Ook had zij nog de oorspronkelijke verkoopfolder van de woning uit 1999.