"Koekie Kruimels"

Voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kende Kijkduin, net als tegenwoordig, een winkelcentrum, gelegen aan de Zeeweg (de latere Kijkduinschestraat), tussen de Zandvoortschelaan en Scheveningschelaan. Op de hoek zat de Melksalon van Willem van Bochove, de grootvader van Annieta de Jong.

Zij schrijft op onze Facebookpagina:

"De Melksalon.....de melk- en broodwinkel van mij opa Willem van Bochove. Zoon Izaak had achter de bakkerij. Boven de winkel was de woning van vader en 8 kinderen... Op de foto is goed te zien dat mijn opa rechtsboven uit het raam kijkt en dat mijn 2 tantes beneden staan."

Oud-inwoner John van de Wouw, herinnerde zich nog de kruidenier/bakker Izaak Bochove, op de hoek van het blok:

"Us kids would walk by on the Scheveningschestraat on the way to school and after yelling "heeft U nog koekie kruimels?", the baker would toss a paper bag with broken cookies through an open window, higher up on the wall, onto the street --- they never actually hit the street, were usually caught in mid-air and devoured instantly."

Op de hoek de winkel van Willem van Bochove, die hier in hun woning op de eerste etage rechts, uit het raam hangt (foto Annieta de Jong)